16 Kasım 2007 Cuma

Bal Kabağı Böreği

Balkabağı Böreği bağlarda çok yetiştiği , ceviz bol olduğu zamanlarda börek olarak her zaman yapılırdı, fırından çıkınca üzerine su ile kaynatılan pekmez dökülürdü. Tabii ki yufkalar elde açılırdı.


Kulanılacak malzeme

İçi malzemesi

*1 su bardağı çekirdeksiz üzüm

*1 çay bardağı ceviz

*1 çay bardağı tahin

* ½ çay bardağı pekmez

*1 su bardağı toz şeker

* 2 su bardağı dövülmüş ceviz

* 4 su bardağı rendelenmiş tatlı kabağı

*½ su bardağı sıvıyağ

*1 su bardağı tereyağ (margarin)

*3 adet yufka

Hazırlanma Şekli

* Yufka tezgah üzerine serilir. -Sıvı yağla , tereyağı (eritilecek) karıştırılır. Yufkanın her yerine sürülür.- Üzerine tozşeker serpilir.

*Rendelenmiş kabak, ceviz, üzüm ve tahin karıştır. Eşit miktarda yufkanın üstüne dağıtılır.

* En ucundan başlayarak rulo yap. Rulo yaparken aralarına ceviz serpilir.

*Yağlanmış tepsiye ilk yapılan, gül böreği gibi sar, sonra onun etrakına sara ,tepsi doldurulur.

* Diğer iki yufkaya da aynı işlem yapılarak yağlı tepsiye dizilir

*Üzerine fırça ile yumurta sarısı, sıvıyağ karışımı sürülüp orta ısılı fırında pembeleşinceye kadar pişirilir

.Not: Üzerine isterseniz şurup yaparak fırından çıkınca dökebilirsiniz. Pudra şekeri de kullanabilirsiniz. Yufkaları gül şeklinde de sararak, tek, tek de gül böreği yapabilirsiniz. Ben üzerine sulu muhalebi pekmezle karıştırarak döktüm.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazdığım tarifler hakkında sorular sorabilir. Yorum yapabilirsiniz.