
Kulanılacak malzeme
İçi malzemesi
*1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
*1 çay bardağı ceviz
*1 çay bardağı tahin
* ½ çay bardağı pekmez
*1 su bardağı toz şeker
* 2 su bardağı dövülmüş ceviz
* 4 su bardağı rendelenmiş tatlı kabağı
*½ su bardağı sıvıyağ
*1 su bardağı tereyağ (margarin)
*3 adet yufka
Hazırlanma Şekli
* Yufka tezgah üzerine serilir. -Sıvı yağla , tereyağı (eritilecek) karıştırılır. Yufkanın her yerine sürülür.- Üzerine tozşeker serpilir.
*Rendelenmiş kabak, ceviz, üzüm ve tahin karıştır. Eşit miktarda yufkanın üstüne dağıtılır.
* En ucundan başlayarak rulo yap. Rulo yaparken aralarına ceviz serpilir.
*Yağlanmış tepsiye ilk yapılan, gül böreği gibi sar, sonra onun etrakına sara ,tepsi doldurulur.
* Diğer iki yufkaya da aynı işlem yapılarak yağlı tepsiye dizilir
*Üzerine fırça ile yumurta sarısı, sıvıyağ karışımı sürülüp orta ısılı fırında pembeleşinceye kadar pişirilir
.Not: Üzerine isterseniz şurup yaparak fırından çıkınca dökebilirsiniz. Pudra şekeri de kullanabilirsiniz. Yufkaları gül şeklinde de sararak, tek, tek de gül böreği yapabilirsiniz. Ben üzerine sulu muhalebi pekmezle karıştırarak döktüm.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yazdığım tarifler hakkında sorular sorabilir. Yorum yapabilirsiniz.