4 Temmuz 2014 Cuma

KÜNEFE

Hatay iline ait olan ,peynir ve kadayıftan yapılan künefe, Türk mutfağının en çok rağbet gören şerbetli tatlılarından biri. 


DONDURMALI  KÜNEFE
MALZEMELER
Bir paket tel kadayıf
300 gr Tuzsuz (Hatay peyniri)
Yarım paket tereyağ
Antep Fıstığı
3,5 bardak toz şeker
3 bardak su
Bir çorba kaşığı  limon suyu
YAPILIŞI
Tereyağı eritin.
Tel kadayıfları elinizle didikleyerek ayırın.
Erittiğiniz tereyağı  tel kadayıfa yedirin.
Tel kadayıfları biraz kalın bir tepsiye arasına peyniri koyarak,
bastırarak yerleştirin.Boşluk kalmasın
Ocağın üstünde iki  tarafı kızarıncaya kadar döndürerek pişirin .
O ılınmayı beklerken 
Şekerle suyu ve limon  kaynatarak şerbetini hazırlayın.
Sıcak olarak ılınan tel kadayıfın üzerine dökün.
Üzerini antep fıstığı ile süsleyin
NOT:200 derece fırında da pişirebilirsiniz. her iki tarafı kızarıncaya kadar
Hemen yemeyecekseniz şerbetini sonra sıcak olarak dökebilirsiniz.
Künefe sıcak ya da ılık olarak yenen Antakya  tatlısıdır.
İsterseniz yanına dondurma ile de yiyebilirsiniz.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazdığım tarifler hakkında sorular sorabilir. Yorum yapabilirsiniz.