
Baklava açamayanlara kolay bir baklava tarifi..
Malzemeler
*8 adet ince tusuz yufka
*3 Yumurta
*300 gram tuzsuz antepfıstığı
*300 gram tuzsuz antepfıstığı
*2 çorba kaşığı tozşeker
* 350 gram tuzsuz tereyağı
* 2 çorba kaşığı buğday nişastası
* 350 gram tuzsuz tereyağı
* 2 çorba kaşığı buğday nişastası
Şerbeti için:
*3 su bardağı tozşeker
*3 su bardağı su
*1 çorba kaşığı limon suyu
*3 su bardağı tozşeker
*3 su bardağı su
*1 çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
*Şerbeti hazırlamak için, su ve şekeri karıştırıp ocağa koyun. Kaynadıktan sonra, limon suyunu ekleyip, 3 dakika daha kaynatıp altını kapatın.-
*Tereyağını 100 gr eritin ılıkken içine üç yumurta ile çırpın.
- Fıstıkları robottan geçirip, tozşekeri ekleyin. (cevizle ile fıstık karışık da olabilir.)
*-Bir tepsiye tüm yufkaları yayın. Tepsinin hizasından yufkaları kesin ve yanlardaki parçaları ayırın.
-Kenardan çıkan parçaları yufkaların arasına yaymak için eşit olarak ayırın.
-Tepsiyi yağlayıp, tepsi büyüklüğünde kestiğimiz, yufkanın bir tanesini yayın. Üzerine eşit ayırdığımız kenardan kestiğimiz yufkaları koyun. Diğer katlarda da da aynı işlemi yap.
- Her katın arasına yufkanın kenarlarını , nişasta, yumurtalı tereyağı, yufkaların aralarına yayarak üst üste dizin . (aralarına biraz fıstıkda serpebilirsiniz.)
- Yufkaların dört tanesinden sonra bol fıstıkları yayın.Üstüne yine aynı işlemi devam ettirin.
-Yufkayı baklava dilimleri gibi kesin. Üzerine kalan 250 gr sıcak Kaynatılmış tereyağını gezdirin.
- Isıtılmış 200 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Sıcakken, üzerine soğumuş şerbeti dökün ve tatlı şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın.Yapanlara Afiyet osun.
- Isıtılmış 200 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Sıcakken, üzerine soğumuş şerbeti dökün ve tatlı şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın.Yapanlara Afiyet osun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yazdığım tarifler hakkında sorular sorabilir. Yorum yapabilirsiniz.