23 Ekim 2007 Salı

Papatya Kurabiye

Papatya kurabiye olarak bu adı ben taktım.
USA da yaşlı amerikalı hanımdan tarifini almıştım.
Kendisi yaparak bize ikramda bulunmuştu.
U.S.A adı Apple Blossoms...

Ppatya Kurabiye

Malzemeler
*1 paket kabartma tozu
*Alabildiği kadar un
*1 yumurta
*1 paket küçük margarin
* 1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 tatlı kaşığı tarçın
*1 çay bardağı fındık
*1 çay bardağı ceviz
*1 çay bardağı şeker
*4 kaşık şeker
*4 adet elma

Hazırlanma Şekli

* Kabartma tozu ve unu karıştırın.

*Yağlarla yoğurdu şekeri , yumurtayı karıştırıp, içine unu eleyerek ilave edin.

* Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. 15-20 dakika dinlendirin.

* Elmaları rendeleyin. İçine dört kaşık şekeri koyup kendi suyuyla, bırakıp bitene kadar kaynatın. (Elmanın suyu az ise bir çorba kaşığı su ilave edebilirsiniz.)

*Elmanın içine , tarçın, fındık ve ceviz ekleyin. 1-2 dakika karıştırıp ateşten indirin.

* Hamuru açın papatya kalıplarla kesin.( yada papatya şekli gibi kesin.)

* Kestiğiniz papatyanın yapraklarını yan, yan birbirine yapıştırın

* Kaynattığınız elmaları ortasına koyun.(biraz soğutuktan sonra)*.Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kenarlarına isterseniz yumurta sarısı sürün.(bu sürülmemiş şekli)

* Önceden ısıtılmış 190c fırına koyup pişirin. * Servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serpin, ya da karama ile servis yapabilirsiniz.(USA krema ile yiyorlar.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazdığım tarifler hakkında sorular sorabilir. Yorum yapabilirsiniz.