Malzemeler
PASTA
4 yumurta
Bir subardağı un
Bir su bardağı toz şeker
Bir paket kabartma tozu
Bir paket vanilya
KRAMASI
Bir çay bardağı toz şeker
Bir su bardağı süt
Bir çorba kaşığı nişasta
İki çorba kaşığı un
İki çorba kaşığı un
Bir paket vanilya
Bir su bardağı su(süt)
Üstü için Şanti
ŞEKER HAMURU
950 gr Pudra şekeri
125 glikoz
1.5 yemek kaşığı gliserin
Bir yemek kaşığı toz jelatin
Bir yemek kaşığı limon suyu
PASTA YAPILIŞI
Yumurtayı ve şekeri mikserle çırp,vanilya ve kabartma tozunu un ile karıştır,elleyerek yumurtanın içine dök karıştırmaya devam et.Yağlanmış kek kalıbına karıştırdığın malzemeyi boşalt önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişir.
Kremasının malzemelerini pişireceğin tencerede karıştır ve pişir.Fırından çıkan keki ikiye böl ezdiğin çileklerle pastanın arasına sür üstüne yaptığın kremayı dök ,diğer yarısın kapat üstüne ezdiğin çilekleri ve kremayı dök.Yaptığın şeker hamurunu pastanın etrafına sar.kenarını krem şanti ile süsle üzerine çilekleri yerleştir. Afiyet olsun
Şeker hamurun Yapılışı
80 gr. suyun içerisine toz jelatini atın ve karıştırdıktan sonra en az 5 dk. bekletin.Jelatin eriyene kadar ocakta ısıtın ancak kaynamamasına çok dikkat edin.Eriyen jelatinin içerisine glikoz, gliserin ve limon suyunu ilave edip mikserle karıştırın.Pudra şekerinin yarısını karıştırma kabına alın ve ortasını havuz biçiminde açın.Jelatin karışımını bu havuza dökün ve yumuşak bir kıvam elde edene kadar pudra şekeri katarak yoğurun.Elde ettiğiniz hamuru streç ile sararak bir gün boyunca oda sıcaklığında bekletin.Bu hamuru şeker boyalarıyla renklendirerek pastalarda kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yazdığım tarifler hakkında sorular sorabilir. Yorum yapabilirsiniz.