16 Kasım 2007 Cuma

Baklava

Malzemeler

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

1 paket kabartma tozu

1 çorba kaşığı sirke

2 yumurta

300 gr ceviz

5 su bardağı un

Şurubu için:5 su bardağı şeker

3.5 su bardağı su

½ limon suyu

Açmak için:

300 gr nişasta

200 gr un Üzerine dökmek için 500gr tereyağ

Hazırlanışı

*Bir kapta yağ, sirke,süt,yumurta,kabartma tozu çırpılır.
* İçine un ilave edilerek özleşene kadar yoğrulur. Üstü örtülerek yarım saat bekletilir.
*Hamur ikiye bölünür.Hamurun her ikisini de cevizden büyük parçalara kesilir. Hamuru eşit olarak ayırın. Baklava 20 tane 20 tane ayrılınca güzel olurmuş ama biz o kadar yufka açmadık.)
*Bir tabakta nişasta ile un karıştırılır.Küçük bezeler nişastalı un ile yemek tabağı büyüklüğünde açılır.
*Aralarına nişasta, karışımı açılan hamurlara yayılarak yedirilir.
*Hepsi açılıp üst üste konur, merdane ile tepsi büyüklüğünde açılır.(Üst üstüneyken hepsini beraber açın)*Açılan yufka Tepsiye yerleştirilir.Üzerine dövülmüş ceviz serpilir.
* Diğer parçada aynı şekilde hazırlanır. Aralarına nişasta konarak diğeryufkada açılır
* Cevizlerin üzerine yerleştirilir. Baklava dilimlenişi dilimlenir. Üzerine kızdırılmış tereyağı dökülür. 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Fırından çıkarılınca dört beş dakika dinlendikten sonra soğutulmuş şerbet üzerine dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazdığım tarifler hakkında sorular sorabilir. Yorum yapabilirsiniz.