
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
2 yumurta
300 gr ceviz
5 su bardağı un
Şurubu için:5 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
½ limon suyu
Açmak için:
300 gr nişasta
200 gr un Üzerine dökmek için 500gr tereyağ
Hazırlanışı
*Bir kapta yağ, sirke,süt,yumurta,kabartma tozu çırpılır.
* İçine un ilave edilerek özleşene kadar yoğrulur. Üstü örtülerek yarım saat bekletilir.
*Hamur ikiye bölünür.Hamurun her ikisini de cevizden büyük parçalara kesilir. Hamuru eşit olarak ayırın. Baklava 20 tane 20 tane ayrılınca güzel olurmuş ama biz o kadar yufka açmadık.)
*Bir tabakta nişasta ile un karıştırılır.Küçük bezeler nişastalı un ile yemek tabağı büyüklüğünde açılır.
*Aralarına nişasta, karışımı açılan hamurlara yayılarak yedirilir.
*Hepsi açılıp üst üste konur, merdane ile tepsi büyüklüğünde açılır.(Üst üstüneyken hepsini beraber açın)*Açılan yufka Tepsiye yerleştirilir.Üzerine dövülmüş ceviz serpilir.
* Diğer parçada aynı şekilde hazırlanır. Aralarına nişasta konarak diğeryufkada açılır
* Cevizlerin üzerine yerleştirilir. Baklava dilimlenişi dilimlenir. Üzerine kızdırılmış tereyağı dökülür. 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Fırından çıkarılınca dört beş dakika dinlendikten sonra soğutulmuş şerbet üzerine dökülür.
300 gr nişasta
200 gr un Üzerine dökmek için 500gr tereyağ
Hazırlanışı
*Bir kapta yağ, sirke,süt,yumurta,kabartma tozu çırpılır.
* İçine un ilave edilerek özleşene kadar yoğrulur. Üstü örtülerek yarım saat bekletilir.
*Hamur ikiye bölünür.Hamurun her ikisini de cevizden büyük parçalara kesilir. Hamuru eşit olarak ayırın. Baklava 20 tane 20 tane ayrılınca güzel olurmuş ama biz o kadar yufka açmadık.)
*Bir tabakta nişasta ile un karıştırılır.Küçük bezeler nişastalı un ile yemek tabağı büyüklüğünde açılır.
*Aralarına nişasta, karışımı açılan hamurlara yayılarak yedirilir.
*Hepsi açılıp üst üste konur, merdane ile tepsi büyüklüğünde açılır.(Üst üstüneyken hepsini beraber açın)*Açılan yufka Tepsiye yerleştirilir.Üzerine dövülmüş ceviz serpilir.
* Diğer parçada aynı şekilde hazırlanır. Aralarına nişasta konarak diğeryufkada açılır
* Cevizlerin üzerine yerleştirilir. Baklava dilimlenişi dilimlenir. Üzerine kızdırılmış tereyağı dökülür. 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Fırından çıkarılınca dört beş dakika dinlendikten sonra soğutulmuş şerbet üzerine dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yazdığım tarifler hakkında sorular sorabilir. Yorum yapabilirsiniz.