8 Eylül 2009 Salı

Kabak Tatlısı

Posted by Picasa-750gr soyulmuş ve temizlenmiş balkabağı,
,-4 su bardağı şeker,
-Dövülmüş ceviz, Kaymak

Yapılışı:
Bu benim kabak pişirme şeklim herkes çok beğeniyor.
Hafif bir tatlı denerseniz çok güzel değişik bir tat da kabak yiyebilirsiniz.
-Soyulmuş ve çekirdekleri temizlenmiş kabak arzu edilen büyüklükteki parçalar halinde kesilerek bir tencereye dizilir.
-Tencereye dizilirken aralara ve üzerine üç çorba kaşığı şeker serpilir.
-Kabak suyunu salana kadar pişirin.(Eğer kaynatırken kabak suyunu salarsa su dökmeyin.Suyu yok ise üzerine çorba kaşığıyla suyu bitikçe dökün)
kabak pişene kadar üzerine az az kaynar su dökerek pişirin.
-Kabak pişince altında bir çorba kaşığı su bulunsun üzerine kalan şekeri de kaşık kaşık yavaş, yavaş ilave ederek pişirin.
-Suyu bitene kadar üstü kapalı pişirmeye devam edin
-O arada şekerin parlak bir renk aldığını göreceksiniz.
-Piştikten sonra tabağa alın.
-Üzerine dövülmüş antep fıstığı,ya da ceviz, kaymak koyarak servis edilir.
NOT: Biraz aralarına şeker serpince ocağa koymadan evvel 5-10 dakika bekletirseniz kabak suyunu salmış olacak. Kabak kendi suyunda pişince kabağın tadı çok güzel oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazdığım tarifler hakkında sorular sorabilir. Yorum yapabilirsiniz.